Iedereen heeft een ander smaak. Met een breed assortiment zorgen wij ervoor dat u alles naar wens krijgt. Van draperie gordijnen tot boogmodellen, van rolgordijnen tot jaloezieën, van vouwgordijnen tot ringgordijnen en nog veel meer.

Vitrage

Vitrage is een dun gordijn, gemaakt van transparante stof. Vitrages, ook wel glasgordijnen genoemd, zorgen voor meer privacy en zijn lichtdoorlatend, waardoor het binnenkomende licht sfeervol wordt verzacht. Men kan overdag vrijwel niet bij u naar binnenkijken, maar u behoudt uw zicht naar buiten toe. Vitrage wordt vaak gebruikt in combinatie met overgordijnen, maar ook enkel vitragegordijn geeft een prachtige en rustige uitstraling aan uw interieur.

Inbetween

Een inbetween is geen overgordijn en ook geen vitrage. Inbetween gordijnen vallen qua dikte tussen overgordijnen en vitrages. Een inbetween heeft een dubbele functie. Het is een gordijn dat de ruimte gezellig aankleedt, waar je door naar buiten kunt kijken en er bijna geen mogelijkheid is om naar binnen te kijken.

Overgordijn

Gordijnen zorgen voor een zachter en rustiger licht in de kamer, en ze beschermen tegen “inkijk” van buitenaf. De plooidichtheid van de gordijnen varieert naarmate u het gordijn verder opent of sluit. Dit geeft een bijzonder speels effect. Ook houden ze de kou buiten.

Ringgordijn

Gordijnen gemaakt met zeilringen vallen altijd prachtig. Door de ringen maakt het gordijn een mooie voor- en achterwaartse beweging en hangt het soepel naar beneden. Er zijn ringen in verschillende doorsneden, namelijk 15, 25 40 en 66 mm, in de kleuren oud goud, messing, messing mat, nikkel, satijn en zwart. Hoe groter de ring, hoe stoerder het effect.

Wave gordijn

Het meest stugge gordijn krijg je met een wave plooi nog strak geconfectioneerd. Een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes vormt de basis voor een strak gordijn.

Wave is een combinatie van runners die d.m.v. koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn en Wave band dat als een breed plooiband aan de bovenkant van het gordijn wordt gestikt. Voor een juiste werking moeten hier ook de speciale Wave haakjes worden toegepast. Door de combi van Runners, Wave band en -haakjes hangt het gordijn in golfvorm onder de rail.

Vouwgordijn

Vouwgordijnen zijn geconfectioneerd op basis van gordijnstof. Door de horizontale baleinen vouwt het gordijn op tot een pakket.
Het doek wordt bevestigd op een aluminium draagprofiel. De stof dekt het profiel volledig af. Het op- en neerlaten gebeurt met een kettingbediening op de zijkant.

Rolgordijn

Een rolgordijn is een opgerold gordijn, waarmee op een eenvoudige manier een raam afgedekt kan worden tegen zonlicht. Met hun strakke uitstraling zijn ze ideaal als extra verduistering. Ze zijn zowel decoratief als functioneel en nemen nauwelijks ruimte in beslag. Ze zijn er in alle kleuren en in heel veel dessins, met of zonder sierrand.

Duo rolgordijn

Duo rolgordijnen bestaan uit twee stoflagen met transparante en niet-transparante banen.

Door het Duo rolgordijn op en neer te laten, en de banen over elkaar te schuiven, bepaalt u zelf de gewenste transparantiegraad: geheel gesloten, half open of open. Dit kan op elke hoogte van het raam.

Lamel gordijn

Wilt u vrij uitzicht zonder dat mensen binnen kunnen kijken? Probeer dan lamellen voor uw ramen. Verticale lamellen dienen daarnaast ook als zonwering. De lamellen zijn in verschillende standen te zetten door middel van een kantelketting. Daarmee trekt u aan een koordje waardoor de lamellen open of dicht gaan. De verduistering wordt bepaald door de stand waarin u de lamellen zet.

Jaloezieën

Jaloezieën: In de volksmond heten ze vaak luxaflex, naar de fabrikant die ze als eerste op de markt bracht. Inmiddels maken veel fabrikanten horizontale jaloezieën van pvc, aluminium of hout. Je kunt er perfect de lichtinval mee regelen.

Plissé

Plisségordijnen: Lijken op rolgordijnen, maar zien er door de plooien wat speelser uit. Voordeel is dat ze met zijgeleiding geleverd kunnen worden, waardoor je ze ook van beneden naar boven kunt ‘rollen’. Handig als je een laag raam hebt aan de straatkant! Dubbele plissés zijn ‘voller’ en hebben een isolerende werking.

Paneelgordijnen

Dit zijn brede banen stof die aan de boven- en onderkant op een roede worden geschoven. Ze zijn heel geschikt voor grote ramen, schuifpuien en openslaande deuren, maar ook als scheidingswand. Voor een speels effect kun je verschillende materialen of kleuren naast elkaar gebruiken.